Më e fundit
Aktorët e Shoqërisë Civile gjatë zhvillimit të workshopit në ditën botërore HIV/AIDS
Lajme
Në kuadër të Ditës Botërore HIV/AIDS u zhvillua workshopi me temë “Survejanca pjesëmarrëse oër HIV/AIDS, Hepatitet virale dhe infeksionet Seksualisht të Transmetueshme, angazhimi i shoqërisë civile”. Aktorë të Shoqërisë Civile të angazhuar në ofrimin e kujdesit dhe parandalimin e HIV/AIDS u bënë pjesë e këtij workshopi të realizuar nga UNFPA Shqipëri në bashkëpunim me MInistrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Social dh...
Agjencitë e UN nisin fushatën e 16 ditëve të aktivizmimit
Lajme
Pothuajse një në dy gra në Shqipëri kanë përjetuar një formë dhune të paktën një herë gjatë jetës së tyre. Eliminimi i të gjitha formave të dhunës ndaj të gjitha grave dhe vajzave në hapësirat publike dhe private deri në vitin 2030 është një synim specifik dhe një angazhim i ‘Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm’ (Sustainable Development Goals). Investimet në parandalimin e dhunës janë të rëndësishme për të arrit...
Të dhëna statistikore mbi fushatën e depistimit të HPV në Shqipëri
Lajme
Kanceri i qafës së mitrës është shkaku i dytë më i zakonshëm i vdekjeve nga kanceri te gratë në moshën riprodhuese në Evropën Lindore dhe Azinë Qendrore. Kjo prek kryesisht gra të reja, në shumicën e rasteve midis grupmoshës 35 deri 45 vjeç. Çdo vit, diagnostikohen më shumë se 38,000 raste të reja dhe 18,000 vdekje nga kanceri i qafës së mitrës në këtë rajon. Historia e Albanës nga Fieri na tregon se kontrollothet si...

Kërkesë për Propozime

Vende të lira pune