Gjëndeni këtu

Lajme

27 Prill 2022
Lajme

Firmoset Partneriteti midis UNFPA dhe Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi

U firmos Partneriteti midis UNFPA dhe Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, që synon të rrisë më tej kapacitetet, mirëkuptimin dhe njohuritë e Kompanive Pararojë dhe Dhomës Ekonomike të Gruas... Lexo më shumë

29 Mars 2022
Lajme

Më Shumë Zgjedhje - Kompanitë Pararojë për Politika Miqësore Familjare së bashku për të planifikuar hapat e mëtejshëm

Sigurimi i një ekuilibri të qëndrueshëm midis jetës dhe punës është një përpjekje kolektive multi-sektoriale që kërkon një angazhim afatgjatë nga të gjitha palët e interesuara. Projekti i zbatuar nga... Lexo më shumë

15 Shtator 2021
Lajme

“Trupi im, e drejta ime” – UNFPA dhe UN Women startojnë iniciativën artistike me të rinjtë në Shqipëri për të promovuar autonominë e trupit

UNFPA dhe UN Women nisën fushatën "Trupi im, e drejta ime", i cili vjen në Shqipëri si një nismë e re arti, që synon të rrisë ndërgjegjësimin mbi autonominë e trupit, barazinë gjinore, dhunën me bazë... Lexo më shumë

14 May 2021
Lajme

Takimi i parë - Kompanitë Pararojë për Mjedise Pune Miqësore ndaj Familjes

14 maj, 2021, Tiranë - Mosdiskriminimi i grave nuk është vetëm një e drejtë themelore e njeriut, por edhe thelbësore për një të ardhme të qëndrueshme. Barazia gjinore duhet të jetë në themel dhe në... Lexo më shumë

26 Shkurt 2021
Lajme

Sfidat Demografike dhe Shëndetësore të Shqipërisë në Shekullin 21

Tiranë, 26 shkurt 2021 – UNFPA në Shqipëri prezantoi sot një analizë të detajuar mbi Sfidat Demografike dhe Shëndetësore me të cilat përballet Shqipëria në Shekullin 21. Hartuar nga një grup... Lexo më shumë

19 Shkurt 2021
Lajme

Prezantohet raporti “Abuzimi i adoleshentëve dhe të rinjve në Shqipëri” - një analizë e thelluar e disa raporteve dhe studimeve të dekadës së fundit

Tiranë- Sot në Kuvendin e Shqipërisë u organizua një seancë dëgjimore për prezantimin e gjetjeve kryesore të raportit Abuzimi i Adoleshenteve dhe te Rinjve ne Shqiperi, i përgatitur nga ekspertë me... Lexo më shumë

21 Tetor 2020
Lajme

Projekti "Më shumë Zgjedhje përmes Politikave Miqësore për Familjet" Prezantohet në Shqipëri

Tiranë - Projekti "Më shumë Zgjedhje: Politikat Familjare të Përgjegjshme Gjinore për Sektorin Privat në Ballkanin Perëndimor dhe Moldavi" u prezantua sot në Shqipëri nga Fondi i Kombeve të Bashkuara... Lexo më shumë

30 Qershor 2020
Deklaratë

AJO VLEN: NJË E VËRTETË E THJESHTË PËR T’I DHËNË FUND PRAKTIKAVE TË DËMSHME KUNDËR GRAVE DHE VAJZAVE

Në një fshat në Nepalin e largët perëndimor, Rachana Sunar luftoi planet e babait të saj për t'u martuar kur nuk ishte as 15 vjeç, duke ndjekur studimet e larta në vend. Sot ajo është një avokate e... Lexo më shumë

5 May 2020
Lajme

Nënat, mamitë që rrezikojnë jetën e tyre për të sjellë në botë një jetë të re

Në të gjithë botën, maji është një kohë për të falenderuar nënat dhe punonjësit e shëndetësisë që i ndihmojnë ato të hyjnë në periudhën e mëmësisë. Dhjetra vende festojnë Ditën e Nënës në maj dhe, më... Lexo më shumë

7 Prill 2020
Deklaratë

Të mbrojmë mamitë, se ato sigurojnë që gratë dhe foshnjat të jenë të shëndetshme në mes të pandemisë COVID-19

Deklarata e Drejtores Ekzekutive të UNFPA-së, Dr. Natalia Kanem, në Ditën Botërore të Shëndetit Në këtë Ditë Botërore të Shëndetit, ne shënojmë vitin e parë ndërkombëtar të infermiereve dhe mamive.... Lexo më shumë

Faqet