Gjëndeni këtu

Lajme

13 Gusht 2018
Deklaratë

Le t'i vendosim të rinjtë në qendër

Deklarata e Drejtoreshës Ekzekutive të UNFPA, Dr. Natalia Kanem, në Ditën Ndërkombëtare të Rinisë Ne duam të arrijmë Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe të mbajmë premtimin tonë për të mos... Lexo më shumë

12 Mars 2018
Lajme

OKBja për të gjithë: Dinjiteti dhe Përfshirja në vendin e punës në Kombet e Bashkuara në Shqipëri

Një komponent kyç i Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDGs) është angazhimi për të siguruar që askush nuk do mbetet prapa në proceset e zhvillimit. OKB-ja për të gjithë është një program i... Lexo më shumë

4 Tetor 2017
Deklaratë

Emërimi i Dr. Natalia Kanem si Drejtore e re Ekzekutive e UNFPA

KOMBET E BASHKUARA, Nju Jork, 3 tetor 2017 - Dr. Natalia Kanem u emërua sot Drejtore Ekzekutive e UNFPA, Fondit të Kombeve të Bashkuara për Popullsinë, nga Sekretari i Përgjithshëm António Guterres.... Lexo më shumë

27 Korrik 2017
Lajme

Përmirësimi i kujdesit shëndetësor dhe standartizimi i shërbimeve të kujdesit prenatal përmes inicitativës së mbështetur nga UNFPA "Përtej Numrave" në maternitetet rajonale në Shqipëri

SHKODËR, Shqipëri - Maternitetet rajonale në Shqipëri, nëpërmjet ekipeve multidisiplinare të mjekëve, infermierëve dhe mamive po merren me për trajtimin e rasteve të komplikimeve të rënda në... Lexo më shumë

15 Qershor 2017
Lajme

Një platformë mediatike për shëndetin seksual dhe riprodhues

Në qershor të vitit 2017, UNFPA Albania dhe Infinit Plus lancuan krijimin e "Platformës së Medias për Shëndetin Seksual dhe Riprodhues". Kjo është një iniciativë që synon krijimin e një rrjeti... Lexo më shumë

6 May 2016
Lajme

Punonjësit e shëndetësisë trajnohen mbi shëndetin seksual dhe riprodhues

UNFPA në Shqipëri është angazhuar të trajtojë një prioritet strategjik në sektorin e shëndetësisë: Rritjen e aksesit ndaj shërbimeve shëndetësore efektive, duke reduktuar barrierat financiare,... Lexo më shumë

14 Dhjetor 2015
Lajme

Avokuesit e rinj mbi martesat e hershme dhe pabarazitë gjinore në Shqipëri

KORÇË, Shqipëri - "Kur isha në klasën e gjashtë, nëna ime thoshte shumë shpesh:"Përfundo këtë vit dhe mos shko më në shkollë ", tha Xhina, një avokuese e të rinjve nga komuniteti i margjinalizuar i... Lexo më shumë

21 Tetor 2015
Lajme

Të vendosur kundër kancerit: fushata

Tiranë, Shqipëri - Kordinatorja Rezidente e Kombeve të Bashkuara në Shqipëri, Zj. Zineb Toumi-Benjelloun dhe Ministri Shqiptar i Shëndetësisë, Z. Ilir Beqaj, ndoqën Konferencën e 3të Ndërkombëtare... Lexo më shumë

11 Korrik 2015
Lajme

DITA BOTËRORE E POPULLSISË: GRUPET VULNERABËL NË SITUATA EMERGJENCE

Voskopojë, 11 korrik 2015: Me rastin e Ditës Botërore të Popullsisë, me temë "Grupet vulnerabël në situata emergjence", UNFPA, Fondi i Kombeve të Bashkuara për Popullsinë, iu bashkua Akademisë verore... Lexo më shumë

18 Nëntor 2014
Lajme

1.8 MILIARDË TË RINJ NË BOTË MUND TË ÇOJNË PËRPARA ZHVILLIMIN SOCIAL-EKONOMIK, TREGON RAPORTI I RI I UNFPA

18 Nëntor 2014: Vendet në zhvillim me numër të madh të popullsisë së re mund të shohin rritjen e ekonomive të tyre, nëse sot do investojnë shumë në edukimin dhe shëndetin e të rinjve dhe të mbrojnë... Lexo më shumë

Faqet