Gjëndeni këtu

Lajme

10 Mars 2020
Deklaratë

Deklarata e UNFPA mbi coronavirus COVID-19 dhe shtatzëninë

UNFPA, Agjensia e Kombeve të Bashkuara për Shëndetin Seksual dhe Riprodhues, po monitoron nga afër dhe po punon me partnerët, qeveritë dhe agjensitë e OKB për të adresuar shpërthimin e sëmundjes së... Lexo më shumë

6 Nëntor 2019
Lajme

Ndryshimet në planifikimin familjar dhe adresimin e kancerit të qafës së mitrës në Shqipëri

Tiranë - A e përmbushin gratë në Shqipëri të drejtën e tyre për planifikim vullnetar familjar dhe parandalimin e kancerit të qafës së mitrës? Kjo është pyetja që shtroi UNFPA në konsultimin kombëtar... Lexo më shumë

5 Nëntor 2019
Lajme

Ndryshimet demografike dhe pabarazitë gjinore në Shqipëri

Tiranë - UNFPA në partneritet me Nënkomisionin Parlamentar për Barazinë Gjinore dhe Parandalimin e Dhunës ndaj Gruas organizuan “Konsultimin Kombëtar mbi Demografinë dhe Pabarazitë Gjinore në... Lexo më shumë

22 Tetor 2019
Lajme

Çfarë duhet bërë për krizën e popullsisë në Evropën Lindore?

Nga Alanna Armitage Gjithnjë e më shumë, në shumë vende të botës, numri i popullsisë ka filluar të bjerë, por asnjë rajon nuk ndikohet më shumë nga ky ndryshim sesa Evropa Lindore. Parashikimet më të... Lexo më shumë

18 Tetor 2019
Lajme

Përqafimi i edukimit gjithëpërfshirës seksual në Shqipëri

Tiranë, Shqipëri - "Si mësuese, por më shumë si prind, unë do të doja që fëmija im të dinte sa më shumë për edukimin seksual," thotë Oriana Osmani, një arsimtare në Shqipëri. "Por shoqëria jonë ka... Lexo më shumë

11 Korrik 2019
Deklaratë

Dëshironi të rritni normat e lindjeve? Provoni barazinë gjinore - Dita Botërore e Popullsisë 2019

Shumë vende në Evropën Lindore po përballen me atë që perceptohet shpesh si një krizë popullsie. Njerëzit me kualifikim të lartë të moshës riprodhuese po i lënë vendet e tyre për të kërkuar mundësi... Lexo më shumë

12 Prill 2019
Lajme

Të çosh përpara progresin e vajzave dhe grave në Shqipëri

BERAT, Shqipëri - Tefta Shakaj gjithmonë dëshironte të studionte në universitet për t'u bërë doktoreshë, por ky nuk ishte një opsion për të në Shqipëri, kur ishte adoleshente. "Ne ishim të detyruar... Lexo më shumë

10 Prill 2019
Deklaratë

Revolucioni i Zgjedhjes

Tre dekada, pothuaj një gjeneratë, pasi vendet e Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore dolën nga kolapsi i Komunizmit dhe nisën rrugën e ekonomisë së tregut dhe demokracisë, rajoni është tashmë në mes... Lexo më shumë

10 Prill 2019
Lajme

"Shumë gra nuk janë fuqizuar aq sa të marrin vendime për trupat e tyre", thotë raporti vjetor i UNFPA

KOMBET E BASHKUARA, Nju Jork - "Të drejtat dhe zgjedhjet riprodhuese sot janë bërë realitet për më shumë gra se kurrë", thotë raporti i UNFPA, Gjendja e Popullsisë së Botës 2019, lancuar sot.... Lexo më shumë

6 Prill 2019
Lajme

Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar dhe OKB kanë hyrë në partneritet për të përdorur sportin si mjet për ndryshime sociale dhe për të angazhuar të rinjtë në aktivitete të përbashkëta që synojnë... Lexo më shumë

Faqet